Vacumeren

Vacumeren is absoluut noodzakelijk om uw groente, vlees en vis tot wel 5x langer goed te houden. Het is dé manier tegen verspilling! U koopt vlees en groente in grote verpakkingen in, verpakt het in de juiste hoeveelheden en vacumeert het met speciale vacuümzakken en een vacuummachine. De vacuümmachine onttrekt alle lucht aan de vacuümzakken waardoor de ingrediënten vele malen langer vers blijven. Dit helpt verspilling tegen te gaan waardoor u geld bespaart. Ook krijgt u geen vrieskristallen op uw groente en vlees omdat er geen zuurstof bij kan komen. U kunt ook koekjes of kruiden vacumeren en langer vers houden.

We geven u wat voorbeelden van de langere houdbaarheid van producten.

  • Rund of varkensvlees blijft 6 maanden goed in de vriezer. Als u gaat vacumeren kunt u het tot wel 2 á 3 jaar in de vriezer vers houden.
  • Broccoli of bloemkool kunt u in de vriezer 8 maanden vers houden. Gevacumeerd kunt u het wederom 2 á 3 jaar bewaren.
  • Brood kunt u 6 tot 12 maanden bewaren. Uit de vacuümmachine kunt u het 1 tot 3 jaar bewaren.

Als u uw ingrediënten vacuüm hebt getrokken met de vacuümmachine gaart u het vervolgens heel langzaam in de sous-vide. De sous-vide gaart de gerechten op constant lage temperaturen voor een lange periode.

BIJ RB Cool Plus krijgt u 1 jaar garantie op de machines. Neem contact met ons op voor onze actuele levertijden.

Lees meer Lees minder
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »